Commercieel filmhuis in Rembrandt

Er komt een commercieel filmhuis in Rembrandt. Rembrandt-eigenaar Minerva laat in de Gelderlander weten dat hij hoopt voor het eind van het jaar te kunnen beginnen.

Door de aankondiging ontstaat een geheel nieuwe situatie rondom het filmhuis. Het is uitgesloten dat de plannen voor het Kerkplein doorgang vinden als een commercieel filmhuis in Rembrandt bezoekers wegsnoept van Focus.

Focus heeft op het Kerkplein 120.000 bezoekers per jaar nodig om kostendekkend te draaien. Iedere 10.000 bezoekers minder, betekent een tekort van ruim 90.000 euro op de exploitatie.

De komst van een commercieel filmhuis in Rembrandt bewijst andermaal het gelijk van Second Opinion Filmhuis dat het goed mogelijk is een filmhuis te exploiteren in het Rembrandt-theater. Volgens Focus Filmtheater en de gemeente Arnhem was dat onmogelijk. Een commerciele partij bewijst nu wat volgens wethouder Elfrink niet kon.

Het lijkt waarschijnlijk dat de gemeente Arnhem de bouw van een filmhuis op het Kerkplein binnenkort zal heroverwegen.

De komst van een commercieel filmhuis zal ook politieke consequenties hebben. Wethouder Elfrink (SP) hield de gemeenteraad eerder dit jaar voor dat "het filmhuis wel drie keer failliet gaat in Rembrandt. Al krijgen ze het gratis."

De gemeenteraad zal ongetwijfeld van de wethouder willen weten waarom een commercieel filmhuis brood ziet in Rembrandt, terwijl een gesubsidieerd filmhuis in Rembrandt volgens de wethouder niet levensvatbaar is.

In reactie op de Second Opinion Filmhuis onderstreepte Elfrink vorige week nog: "Het College kan alleen maar onderschrijven dat zowel locatie als gebouw geen goede basis bieden voor het Filmtheater."

Een commercieel filmhuis in Rembrandt plaatst ook extra vraagtekens bij de bierviltjesberekening van 16,5 miljoen van de wethouder. Het was die berekening die de gemeenteraad over de streep trok om Rembrandt als locatie voor het filmhuis af te wijzen.

De gemeente Arnhem heeft nog niet op de plannen van Minerva gereageerd.


<<< Terug naar nieuwsoverzicht <<<

 
 
  Je kunt ons steunen door meer bekendheid te geven aan deze actie, bijvoorbeeld via Twitter en Facebook.


Donaties

Het uitvoeren van de Second Opinion kost veel geld. Het benodigde bedrag van 2.000 euro hebben we nog niet binnen. Ieder donatie, klein en groot, wordt enorm gewaardeerd.

Via de donatie-links hieronder kun je via iDEAL geld geven aan De Schrijverij: een van de initiatiefnemers van deze actie.
Doneer 5 euro
Doneer 10 euro
Doneer 20 euro
Doneer 50 euro
Doneer 100 euro


Red de Markt

De warenmarkt zal moeten verhuizen naar de Markt voor het Provinciehuis als op het Kerkplein een nieuw filmhuis gebouwd wordt. De marktlui willen niet weg. Zij vrezen dat de markt ten dode is opgeschreven als ze moeten verhuizen.

Via een online petitie verzamelen de marktluit handtekeningen voor het behoud van de markt op het Kerkplein.

Behoud Kerkplein Arnhem

 


Contact   -   Copyright © 2015   -   Ontwerp: De Schrijverij