Voortgang Second Opinion, 23 juli


Over publiciteit hebben we niet te klagen...


We hebben inmiddels van verschillende kanten de vraag gekregen hoe het ervoor staat met de Second Opinion die we ten aanzien van het filmhuis uitvoeren. Een tussenstand.

We pakken het uitvoeren van een second opinion grondig aan. Dat betekent, mede door de vakantie, dat deze pas over een maand voltooid is. Wij vinden dat de gemeente hetzelfde had kunnen doen bij haar berekeningen ten aanzien van Rembrandt. De gemeenteraad heeft namelijk zomer-reces en vergadert pas weer in september.

Voorbereidingen
Voor het uitvoeren van een second opinion is het belangrijk dat we de beschikking hebben over alle gegevens. De documenten die in de gemeenteraad besproken zijn, blijken onvoldoende om een gedegen second opinion uit te voeren. We hebben daarom contact gezocht met de projectleider die de nieuwbouw van het Filmhuis begeleidt, en die ook de berekeningen over Rembrandt heeft uitgevoerd.

In dat gesprek hebben we aanvullende gegevens gekregen. Een aantal vragen kon de projectleider niet mondeling beantwoorden. Hoewel de berekening van Rembrandt in twee dagen in elkaar is gezet, wachten we nu al een week op het antwoord op de simpele vraag hoeveel stoelen er in welke zaal in de geplande nieuwbouw voor Focus komen.

Steun en tips
We zijn verrast door het grote aantal mensen dat ons afgelopen weken heeft benaderd om te helpen. Naast de honderden steunbetuigingen (waarvoor dank!) hebben we gemerkt dat er in de bouwwereld sterk getwijfeld wordt aan de cijfers die de gemeente heeft gepresenteerd. Diverse architecten, ingenieurs, bouwkundigen en vastgoedmakelaars hebben ons tips gegeven waar we bij de second opinion aan moeten denken.

We hebben ook contact gezocht met Rembrandt. Van hen hebben we meer feitelijke gegevens over het gebouw ontvangen. In augustus gaan we, samen met een extern deskundige, langs om de staat van onderhoud te bekijken.

Deze externe deskundige heeft jarenlang voor een grote bouwer gewerkt. Hij is beroepsmatig vanuit het eerste Plan van Eisen tot aan de besteksfase beziggeweest met de prijsvorming en bewaking van het beschikbare budget. Hij bereidt voor ons de Second Opinion voor.

Onafhankelijk bureau
We willen onze second opinion zo zuiver mogelijk uitvoeren. Daarom wordt de uiteindelijke berekening (tegen betaling) gedaan door een onafhankelijk bureau. Wat de uitkomst van hun berekening zal zijn, staat niet vast. Dat is waarom je een onafhankelijk bureau dat soort dingen laat uitrekenen.

Deze berekening wordt betaald door donateurs. We betalen als initiatiefnemers zelf een deel uit eigen zak. Daarnaast zijn er diverse mensen die hebben aangeboden om ons financieel te ondersteunen.

We verwachten dat we de uitkomst van de Second Opinion eind augustus aan de gemeenteraad kunnen aanbieden.


<<< Terug naar nieuwsoverzicht <<<

 
 
  Je kunt ons steunen door meer bekendheid te geven aan deze actie, bijvoorbeeld via Twitter en Facebook.


Donaties

Het uitvoeren van de Second Opinion kost veel geld. Het benodigde bedrag van 2.000 euro hebben we nog niet binnen. Ieder donatie, klein en groot, wordt enorm gewaardeerd.

Via de donatie-links hieronder kun je via iDEAL geld geven aan De Schrijverij: een van de initiatiefnemers van deze actie.
Doneer 5 euro
Doneer 10 euro
Doneer 20 euro
Doneer 50 euro
Doneer 100 euro


Red de Markt

De warenmarkt zal moeten verhuizen naar de Markt voor het Provinciehuis als op het Kerkplein een nieuw filmhuis gebouwd wordt. De marktlui willen niet weg. Zij vrezen dat de markt ten dode is opgeschreven als ze moeten verhuizen.

Via een online petitie verzamelen de marktluit handtekeningen voor het behoud van de markt op het Kerkplein.

Behoud Kerkplein Arnhem

 


Contact   -   Copyright © 2015   -   Ontwerp: De Schrijverij