Tussenstand 24 augustus 2015


Op de markt zijn inmiddels ruim duizend handtekeningen opgehaald tegen een filmhuis op het Kerkplein

De actie voor een second opinion voor het filmhuis is afgelopen maand niet veel in het nieuws geweest. Dat wil echter niet zeggen dat er in de tussentijd niets gebeurd is. Integendeel! Achter de schermen zijn we hard aan het werk. Een update.

Presentatie Second Opinion half september
Mede door de vakantie gaat de voortang van de second opinion iets langzamer dan we hadden gepland. In de eerste week van september wordt de second opinion uitgevoerd door een extern bureau uit Utrecht. De feitelijke presentatie van ons onderzoek zal half september plaatsvinden. Daarna is het aan de gemeenteraad van Arnhem om met de uitkomst van het onderzoek aan de slag te gaan.

De feitelijke berekening wordt op dit moment voorbereid aan de hand van de gegevens die we hebben ontvangen van de gemeente Arnhem, Rembrandt, Filmhuis Focus en diverse architecten, bouwkundigen en stedebouwkundigen.

Steun voor Second Opinion groeit
De steun voor een second opinion rond het filmhuis groeit. Steeds meer mensen, instellingen en bedrijven keren zich tegen de plannen van de gemeente om voor 11,4 miljoen een nieuw filmhuis op het Kerkplein te bouwen.

Via deze website hebben we inmiddels bijna 900 steunbetuigingen binnen. Samen met de ruim duizend handtekeningen die op de markt zijn opgehaald zijn dat meer dan 2.000 Arnhemmers die zich hebben uitgesproken voor een second opinion.

De second opinion kost 2.000 euro. Via donaties wordt deze berekening betaald. Heel veel dank gaat uit naar alle donateurs, klein en groot, die afgelopen maand geld gegeven om de second opinion mogelijk te maken. Via donaties hebben we inmiddels al bijna 1.500 euro binnen. Dank daarvoor!

Marktlui in opstand
De actie voor een second opinion wordt nu ook gesteund door de markthandelaren die vrijdag en zaterdag op het Kerkplein staan. De warenmarkt zal tegen de zin van de marktlui verplaatst worden naar de Markt voor het Provinciehuis als op het Kerkplein een nieuw filmhuis gebouwd wordt.

De markthandelaren zijn bang voor omzetverlies wanneer zij door de gemeente gedwongen worden het Kerkplein te verlaten. In verband met het WK voetbal werd de warenmarkt in 2010 tijdelijk verplaatst naar de Markt. Het gevolg was een omzet die tientallen procenten lager was dan gebruikelijk.
Hier lees je meer over de actie van de marktkoopmannen.


<<< Terug naar nieuwsoverzicht <<<

 
 
  Je kunt ons steunen door meer bekendheid te geven aan deze actie, bijvoorbeeld via Twitter en Facebook.


Donaties

Het uitvoeren van de Second Opinion kost veel geld. Het benodigde bedrag van 2.000 euro hebben we nog niet binnen. Ieder donatie, klein en groot, wordt enorm gewaardeerd.

Via de donatie-links hieronder kun je via iDEAL geld geven aan De Schrijverij: een van de initiatiefnemers van deze actie.
Doneer 5 euro
Doneer 10 euro
Doneer 20 euro
Doneer 50 euro
Doneer 100 euro


Red de Markt

De warenmarkt zal moeten verhuizen naar de Markt voor het Provinciehuis als op het Kerkplein een nieuw filmhuis gebouwd wordt. De marktlui willen niet weg. Zij vrezen dat de markt ten dode is opgeschreven als ze moeten verhuizen.

Via een online petitie verzamelen de marktluit handtekeningen voor het behoud van de markt op het Kerkplein.

Behoud Kerkplein Arnhem

 


Contact   -   Copyright © 2015   -   Ontwerp: De Schrijverij