Oppositie wil raadsdebat over second opinion

De VVD, PvdA, ChristenUnie en Partij voor de Dieren willen een debat in de gemeenteraad over de uitkomst van de second opinion.

Wethouder Elfrink mag aan de gemeenteraad uitleggen waarom er een gat zit van maar liefst acht miljoen euro tussen zijn berekening en de uitkomst van de second opinion.

De gemeenteraad koos in juni van dit jaar voor nieuwbouw op het Kerkplein nadat Elfrink de gemeenteraad meldde dat hij had laten uitrekenen dat een verhuizing naar Rembrandt 16,5 miljoen euro zou kosten.

De projectleider die de berekening voor Elfrink heeft uitgevoerd, heeft toegegeven dat haar berekening onnauwkeurig was. Zij was niet in het bezit van plattegronden van Rembrandt en heeft zelf een grove schets gemaakt waar zij globale kengetallen op heeft losgelaten.

Wethouder Elfrink heeft nog niet op de second opinion gereageerd.


<<< Terug naar nieuwsoverzicht <<<

 
 
  Je kunt ons steunen door meer bekendheid te geven aan deze actie, bijvoorbeeld via Twitter en Facebook.


Donaties

Het uitvoeren van de Second Opinion kost veel geld. Het benodigde bedrag van 2.000 euro hebben we nog niet binnen. Ieder donatie, klein en groot, wordt enorm gewaardeerd.

Via de donatie-links hieronder kun je via iDEAL geld geven aan De Schrijverij: een van de initiatiefnemers van deze actie.
Doneer 5 euro
Doneer 10 euro
Doneer 20 euro
Doneer 50 euro
Doneer 100 euro


Red de Markt

De warenmarkt zal moeten verhuizen naar de Markt voor het Provinciehuis als op het Kerkplein een nieuw filmhuis gebouwd wordt. De marktlui willen niet weg. Zij vrezen dat de markt ten dode is opgeschreven als ze moeten verhuizen.

Via een online petitie verzamelen de marktluit handtekeningen voor het behoud van de markt op het Kerkplein.

Behoud Kerkplein Arnhem

 


Contact   -   Copyright © 2015   -   Ontwerp: De Schrijverij