WOB-verzoek ten aanzien van berekeningDe gemeente Arnhem heeft een WOB-verzoek ontvangen ten aanzien van de berekening die wethouder Elfrink heeft gemaakt over verhuizen van het Filmhuis naar Rembrandt.

Wethouder Gerrie Elfrink weigert de gemeenteraad een specificatie te geven hoe hij aan het bedrag van 16,5 miljoen kost voor een verhuizing naar Rembrandt. De gemeenteraad had daar om gevraagd. De wethouder wil dat niet, onder andere omdat er in de berekening aanbestedingsgevoelige informatie zou staan.

Veel partijen in de gemeenteraad willen de berekeningen naast elkaar leggen om een goede vergelijking te kunnen maken.

Nu de wethouder de hakken in het zand zet en weigert zijn berekening openbaar te maken, wordt hij via een beroep op de Wet Openbaarheid Bestuur alsnog gedwongen de berekening naar buiten te brengen.

In het WOB-verzoek staat dat de wethouder geen cijfers hoeft weg te lakken. Want: in een haalbaarheidsstudie staat geen aanbestedingsgevoelige informatie.

De gemeente heeft vier weken de tijd om het verzoek te honoreren.


<<< Terug naar nieuwsoverzicht <<<

 
 
  Je kunt ons steunen door meer bekendheid te geven aan deze actie, bijvoorbeeld via Twitter en Facebook.


Donaties

Het uitvoeren van de Second Opinion kost veel geld. Het benodigde bedrag van 2.000 euro hebben we nog niet binnen. Ieder donatie, klein en groot, wordt enorm gewaardeerd.

Via de donatie-links hieronder kun je via iDEAL geld geven aan De Schrijverij: een van de initiatiefnemers van deze actie.
Doneer 5 euro
Doneer 10 euro
Doneer 20 euro
Doneer 50 euro
Doneer 100 euro


Red de Markt

De warenmarkt zal moeten verhuizen naar de Markt voor het Provinciehuis als op het Kerkplein een nieuw filmhuis gebouwd wordt. De marktlui willen niet weg. Zij vrezen dat de markt ten dode is opgeschreven als ze moeten verhuizen.

Via een online petitie verzamelen de marktluit handtekeningen voor het behoud van de markt op het Kerkplein.

Behoud Kerkplein Arnhem

 


Contact   -   Copyright © 2015   -   Ontwerp: De Schrijverij